Beroende eller Missbrukare?

Alla har vi våra laster i livet!
Vart går gränsen mellan ett beroende och ett missbruk? Från vad jag har läst mig till och förstått av någon föreläsning på skolan (Ja! Ibland läser jag och lyssnar på föreläsningar) så är man beroende om det är någonting du inte klarar dig utan och missbrukare när detta beroende ställer till problem i ditt vardagliga liv. Jag skulle nu vilja erkänna att jag är både Facebook beroende och Coca-Cola beroende, så nu var det ur världen! För att få någon sorts effekt av mitt uttalande, kan ni ju fantisera att jag nyss ställde mig upp i en stor grupp av männsikor och sa: Hej! Jag heter Linda och jag är Coca-Cola beroende! och så svarar ni i kör: Hej Linda

De brukar ju sägas att det första steget du tar är att komma till insikt med ditt problem, vilket jag nu uppenbart har gjort eftersom jag har öppnat mig inne på denna anynyma blogg sida och jag ska meddela att jag har böjat jobba på problemet! (Om det nu är ett problem?!?) och dricker endast Cola på helgerna.. Vilket jag anser som helt OK, eller hur? Att gå ifrån att dricka 1,5 liter/dag till att dricka kanskse 3 liter på en helg är bra jobbat :-)

Mitt Facebook beroende hade jag däremot inte tänkt göra någonting åt! För hallå! Det är ju faktiskt roligt :P Hur fjortis lät inte de där? ;-) Man måste ju få se vad andra sysslar med på dagarna, allt skvalller och bilder! Det är ju nästan som ett nytt nummer av Hänt Extra varje dag :)

Dagens Video: Rolling Stones - Beast of Burden


Modegrejjer!

Vad har hänt? Har jag blivit en sån här modenisse eller gör jag bara som jag vill? Har upptäckt att jag visst gör sånna saker som är inne nu för tiden, en gång i tiden var jag anti allting som var inne o modernt men har upptäckt att jag har släppt lite på mina spärrar! Vad gör jag då som är inne? Jo! Jag spenderar en massa timmar på gymet varje vecka, vilket nu för tiden är väldigt inne. Jag fösöker däremot att hålla mig ifrån att vara helt inne. Jag tar ju inte på mig något litet linne som kostar mer än det är funktionellt dvs. om du nu inte är ute efter att tuttarna ska trilla ut förståss?! Nu finns det även andra orsaker än min underställströja och trasiga tights till att jag inte passar helt in på gymet, jag brukar ju ofta gå därifrån svettig och trött. Om man nu skulle bli svettig på gymet, är man äcklig då och inte välkommen igen? Varför betala 360kr i månaden får att gå dit och visa upp sig? Fast å andra sidan om du inte kommer med i Idol måste du ju visa upp dig någon annan stanns. Vart ska jag då visa upp mig eftersom jag svettas o är äcklig på gymet? Kanske in skogen bland alla Tomtar o Troll.... Jag tror att det passar mig!

På tal om idol och tomtar o troll! Jag har som börjat kolla på detta program o frågan är då varför jag kollar? Visst är vissa riktigt duktiga o det är rätt skoj att se :-) Men inte finns det någon stanns samma klass som hos tomtarna o trollen så som Keith Richards (Trollet) eller Mick Jagger (Tomten)... Jaja man måste ju variera lite ibland så då får man väl tränga in lite Kevin Borg ibland! 

Dagens Video: The Who- Pinball Wizard


Gottegrisen!

Ibland kan jag vara lite av en gottegris! Men hallå, vem gillar inte glass? Godis kan jag undvara men glass är nog det bästa jag vet. Tänk er en riktigt stor våffla med en massa mjuklass och ett ton strösset, sen en Linda special vilket är när man även får en bägare bredvid med extra strössel som du kan doppa glassen i när du har ätit upp det första lagret :-) Testa det ni!

Helst ska ju denna glass ätas en fin sommardag ute vid vattnet, eller varför inte vid Shell i Harads! Det sistnämnda är mest för att dom har den godaste glassen i landet inte så mycket pga. utsikten men o andra sidan om du fortsätter en liten bit närmare navet av Sverige, dvs. Pjeski! Så behöver du endast köra i tre minuter för att komma till ett ställe där det är riktigt vackert att stanna upp o njuta av glassen lite :-)

Ja, nu har jag gjort lite av en hyllning till mjukglassen! Denna kan givetvis utvecklas en del, det finns så mycket mer att berätta men jag får ta det en annan gång. Jag ska nu istället berätta om dagens stora händelse! Igår kom jag hem till Sunderbyn för första gången på nästan tre veckor! Jag har varit ute o svängt runt en del i Sveriges södra delar dvs. Umeå och Piteå :P
I alla fall! När jag kom hem så stod det tre stycken färdigjorda plättar i kylen *dreggel* :-) Viktigt! Plättar är det som steks i en vanlig stekpanna, Pannkaka är sådant som görs i ugn och Småplättar är helt enkelt små plättar! Nå! Jag spanade in dessa plättar och såg framför mig hur jag åt dem med hallonsylt och ett stort lass gräddglass som sakta smälte ovanpå!
Detta var igår! Idag när jag nu äntligen satte mig ner för att äta denna delikatess gjorde jag en otäck upptäckt :S Jag spanar in underveket på min tallrik, drar in lukten för att på något sätt få en helhet av det hela, trycker ner gaffeln i den saliga blandningen och för in den i munnen. En mix av varmt och kallt sprider sig i munnen och jag är förberred på en näst intill orgasmisk smakupplevelse, men så helt plötsligt känner jag att aromen av det hela inte är som jag förväntat mig. Glassen är som den ska, hallonsylten är som den ska men någonstanns mellan mjölet, saltet och mjölken sprider sig en ganska bäsk och otäck smak av LÖK! Hur har detta gått till?!?! Min kväll är nu så gott som förstörd :/ En gottegris blev bestulen på sin effterrätt! Man kan nästan säga att det blev Pannkaka av allt! 





Dagens Video: Tom Waits- Jersey Girl


What a Wonderful World!

Läste en blogg idag om att man skulle leva i nuet och njuta av livet! Det kanske inte stod exakt så men nästan, man skulle andas in o ta vara på livet! Tänkte att jag skulle göra just detta eftersom nu är livet riktigt bra :-)

Dagens Video: What a Wonderful World- Louis Armstrong


RSS 2.0