SöndagsMänniskan!

Har ni sett den här varelsen som dyker ungefär en gång i veckan? Den har lite olika dofter och skepnader beroende på vad dennes släckting, lördagsvarelsen gjorde dagen innan... Eftersom jag jobbar helg i en sportbutik (Vill ju inte nämna några namn o göra smygreklam... hrmmff! Intersport) så träffar jag rätt mycket folk under denna speciella dag och en del intressanta iaktagelser kan göras...

Det finns olika typer av Söndagsmänniskor...
*
Först har vi klassikern... Denna person som jag aldrig stöter på inne i  sportaffären en söndag morgon, förmiddag, eftermiddag eller kväll...  Den klassiska söndagsmänniskan vaknar kring lunchtid, kämpar i sig lite frukost och en eller två panodil för att sedan lyckas förflytta sig till soffan och kolla in söndagens sporthändelser eller eventuellt  ett komedimaraton på TV 3.

* En annan typ av söndagmänniska är  den som hatas av den klassiska söndagsmänniskan. Det är den personen som vaknar pigg och glad efter endast tre timmars sömn och tycker att en runda med mountainbiken i ormbergsskogarna skulle sitta riktigt fint... Att denna söndagsmänniska gömmer sig djupt inne i skogen beror på att det är betydligt säkrare hos björnana än om du lever mer den klassiska söndagsmänniskan.

* Sen finns den där söndagsmänniskan som jag oftast ser på denna sportaffär där jag arbetar. Den med det stora lidandet spritt över sitt ansikte, han med den stora smärtan och ångesten hängandes över sitt huvud som ett  stort svart moln. Den där personen som bara några få timmar tidigare shakade sina tunga (men då lätta) ben till en gammal 80-tals klassiker på en 30-årsfest. Det var ju bara så att polaren fyllde 30.. Då måste man ju ställa upp!!!  Just då tänkte man inte på att det hade börjat töa ute och ungarna måste ha nya gympadojjor för säsongen... Denna söndagsvarelse är den som levde som klassikern under sina år på universitetet..

* Det finns även dessa söndagsmänniskor som sprider stor glädje och energi till oss som jobbar på en sportaffären en söndag morgon. Dessa människor som kollade in Let's Dance kvällen innan och nu måste inhandla ett par nya skidor för att bege sig ut på isen och njuta av vårsolen. Dessa personen piggar verkligen upp tillvaron för den arbetande söndagsmänniskan, vilket även denne är ett släckte för sig, och kan infinna sig i olika tillstånd och skepnader.  Nu lite beroende på tillstånd och skepnad hos den arbetande söndagsmänniskan kan den entusiastiska skidåkaren tas på lite olika sätt. Men eftersom vi på denna sportaffär är väldigt professionella i vårat yrke tas skidåkaren på de sätt som jag just beskrev.

Jag är nu väldigt glad och stolt över att få meddela dig att jag är den pigga mountainbike människan som hatas av så gott som hela sverige en tidig söndagmogon. Vilken av dessa söndagsmänniskor är du?
 
Dagens Video: U2- Sunday Bloody Sunday


Sandy!

Här är låten som jag nött de senaste dagarna! Den ger mig en blandad känsla av lycka och sorg samtidigt som den ger mig hopp på nått sätt! Ett absolut mästerverk i mina ögon...

Bruce Springsteen
4'th of July, Asbury Park (Sandy)

Sandy the fireworks are hailin' over Little Eden tonight
Forcin' a light into all those stoned-out faces left stranded on this Fourth of July
Down in town the circuit's full with switchblade lovers so fast so shiny so sharp
And the wizards play down on Pinball Way on the boardwalk way past dark
And the boys from the casino dance with their shirts open like Latin lovers along the shore
Chasin' all them silly New York girls

Sandy the aurora is risin' behind us
The pier lights our carnival life forever
Love me tonight for I may never see you again
Hey Sandy girl

Now the greasers they tramp the streets or get busted for trying to sleep on the beach all night
Them boys in their spiked high heels ah Sandy their skins are so white
And me I just got tired of hangin' in them dusty arcades bangin' them pleasure machines
Chasin' the factory girls underneath the boardwalk where they promise to unsnap their jeans
And you know that tilt-a-whirl down on the south beach drag
I got on it last night and my shirt got caught
And that Joey kept me spinnin' I didn't think I'd ever get off

Oh Sandy the aurora is risin' behind us
The pier lights our carnival life on the water
Runnin' down the beach at night with my boss's daughter
Well he ain't my boss no more Sandy

Sandy, the angels have lost our desire for us
I spoke to 'em just last night and they said they won't set themselves on fire for us anymore
Every summer when the weather gets hot they ride that road down from heaven on their Harleys they come and they go
And you can see 'em dressed like stars in all the cheap little seashore bars parked making love with their babies out on the Kokomo
Well the cops finally busted Madame Marie for tellin' fortunes better than they do
This boardwalk life for me is through
You know you ought to quit this scene too

Sandy the aurora's rising behind us, the pier lights our carnival life forever
Oh love me tonight and I promise I'll love you forever



Tvättdag!

Idag är det tvättdag... Dvs. En grön o en röd strumpa, vilket i o för sig är rätt praktiskt om man har problem med att skillja på höger o vänster... Sen skulle det inte spela speciellt stor roll om man är färgblind. Nu är det så att  jag varken har problem med höger o vänster eller är färgblind. Detta är även fallet för de flesta männsikor i världen och om man då promenerar runt med missmatchade strumpor kan det anses som lite av en modemiss. 

I vissa kulturer som den kulturella kulturen kan det anses som coolt med denna kombination av sockar. Jag skulle nu nog mer placera in mig i facket idrottskultur o där anses det inte lika coolt! Tvättdag betyder även att man brukar använda sig av de trosor som ligger längst in i garderoben och som inte blivit använda sedan den förra tvättdagen. Trosorna inhandlades för X antal år sedan när det ansågs som  snyggt o sexigt med "mammatrosor". Den stora frågan är när var det? och hur det kommer sig att jag äger sådana trosor? Just nu känner jag att svaret på den frågan är väldigt enkelt, för nog är de förjävligt sköna!

"Mammatrosor" ansens nu inte snygga och sexiga inom idrottskulturen vilket är den kultur eller folkgrupp som jag precis själv sorterat in mig i, så detta kan nu än en gång anses som en modemiss. Jag funderar därför på att bege mig till ålderdomshemmet för att smälta in i mängden, kanske även känna mig sexig. Hade känts bra! Tycker inte om att känna mig utanför....  Hoppas bara att det inte ser mina missmatchade sockar... Fast man vet aldrig, det kanske finns någon gammal kulturgubbe som skulle uppskatta min närvaro... Nått att fundera på!

Dagens Video:  Johnny Cash- Ring Of Fire


Life ain't easy..

Vem har sagt att livet ska vara enkelt ? Brukar min mamma säga... Jag brukar sno hennes utryck vid en del tillfällen o gör det än en gång idag.. Mitt eget uttryck brukar vara Never Give Up On a Dream.. Jag gav upp en dröm i Lördags! Sitter i skrivande stund uppe i stugan, äter Polly o lyssnar på Norah Jones.. Härligt!

Dagens Video: Norah Jones- Come Away With Me



Allt blir inte som man tänkt sig...

Tänk er följande senario....
Du har fått ny slalomutrustmning någon gång i November.. Laddat sedan dess inför att åka till någon stor skidort o testa vad dessa plankor går för. Du har chansen att åka med klasskompisarna till Borgafjäll över  helgen men ändrar dig i sista stund för att åka med din bror o hans kompisar till Hemavan istället. Du packar väskan o är nöjd o glad över att du äntligen ska få bege dig till fjällen :-) Då får du ett samtal av din kära bror som säger att han har körtelfeber o läkaren hade sagt att han inte får träna på en månad... Inget Hemavan, asså :/ Vad var de där för nått?!?! Gå o skaffa sig barnsjukdommar!

Snacka om Antiklimax... När jag stod uppe på Kåbdalisbeget på Lördag förmiddag istället för  på Hemavans mäktiga topp :P Blev en stughelg istället för en helg fjällen... Kände mig rätt less där ett tag :/ Men det löste vi... NYA PLANER! Riksgränsen 16-19 April :-)

Det som började som världens antiklimax slutade som en GRYM helg!!
* Det blev nya fjällen planer!  
* Jag blev "moster" Linda!  Malin o Johannes blev föräldrar till en liten dotter kl: 17:48 i Lördagskväll :-)  
* Idag var det klarblå himmel!  Så jag var ute o lekte skoterraggare, började jobba på solbrännan med snygga goggles, stekte hamburgare o kokade kaffe (Drack inte) över öppen eld :-)

 
 
 

Dagens Video: Patti Smith m.fl.- People Have The Power (Rock N' Roll Hall Of Fame)


PMS-Bruden!

Ja! Vad ska man säga? Har jag fått  tävlingsinstingten tillbaka, eller? Var hur sur som helst på innebandyn idag... Jag var verkligen kass men till skillnad från tidigare så verkade jag bry mig även fast det bara är korpinnebandy.... Tur att Mathias serverade mig rätt bra till några mål.. (Även fast vi var på olika lag ;P) annars vet jag inte hur denna dag hade slutat :P Kanske dax att jag drar på mig fotbollsskorna igen för att avreagerar mig på fotbollsplanen lite, men bara för en match eller en träning :p Ska inte spela i sommar så är e bara! 

Några korrektioner (Har jag stavat de rätt? och betyder det de jag menar?? :P) från tidigare innlägg:
Hemmavan= Hemavan
24= Hälften av 48
Damråttor= Dammråttor
Däckare=Deckare

Nått mer som ska fixas till? :P

Dagens Video behöver en liten beskrivning... Bruce Springsteen- The River på gatan i Köpenhamn 1988. Storyn är så här:  Killen i de gula byxorna är en gatumusiker som spelat i Köpenhamn många, många år! Bruce är i stan för att spela en konsert och går förbi denna gatumusiker som då frågar om Bruce kan tänka sig att vara med o spela... The rest is History! Bruce spelar även I'm on Fire och Dancing in the dark... Coolt, va?



För mycket av det goda...

Min Mor brukar alltid klaga på att det aldrig går att planera nått med mig o det är kanske sant... Nu blir det inget Borgafjäll för mig :/ Ska ta och bege mig till Hemmavan istället med brorsan o lite kompisar till honom. Man kan ju inte tacka nej till en näst intill gratis Hemmavan resa :-) Hade ju gärna kunnat göra både och men ibland måste man välja bort något.... För mycket av det goda!

Har ju sålt mina AC/DC biljetter här om dagen... Det skar i hjärtat :/ Där for min AC/DC dröm!  Hade inte råd nu när Bruce var tvungen att dyka upp igen.. Måste än en gång citera Matilda "Kunde inte gubbfan ha hållt sig bort två år till?l" Så sant så sant.. För mycket av det goda!

Nu kommer ju Neil Young oxå... Han ska spela i Stockholm den 12'e Juni vilket är 5 dagar efter Bruce spelat sin sista konsert på stadion :-) Så  nu ser nog planen ut så här: Ingen kö till Bruce, det blir för dyrt och så "been there, done that".. Kommer aldrig att bli det samma som första gången.. Ska man då "förstöra" de minnen man har från Ullevi? Kommer aldrig att bli samma känsla som när jag stod där längst fram då. Tar nog Matildas linje även här. Ska bara ta det lugnt o glassa (Inte äta glass som jag trodde hon sa först :P... eller varför inte?)... Sen stannar jag i Stockholm o kollar Neil Young :-) Då kan jag pricka av honom från listan över vilka jag måste se innan jag dör.. eller innan han dör.. :P Det är många rockgubbar som kommer till Sverige i sommar... För mycket av det goda? Inte när det löser sig :P

Dagens Video: Neil Young- Like a hurricane



Laddar...

De e bara att tagga nu :-) Har mycket att se fram emot o tur är väl det?

* Till helgen blir det Fest :-) Hur kul som helst, rocktema på STUK o allt..
* Borgafjäll på Torsdag nästa vecka :-) Det blir mycket skidor, bastu o annat :P
* Påsken- Nu närmar det sig årets höjdpunkt. Endast 37 dagar kvar :-)
* Bruce Springsteen på Stadion x3 -Har inte börjat ladda riktigt ännu. Köa eller inte köa that's the question?

 

 
 
Dagens Video: U2- With or Without you


Ett år äldre...

Fyllde 24 år igår, det är dubbelt så mycket som 12 o hälften till 42. Känns inte jobbigt ännu men tänk när man fyllt 25 då är man då snart 30 o då börjar det kännas jobbigt på riktigt.. Vet inte varför, men man ska väl ha åldersnoja när man fyller 30 sägs det? :P

Jag hade tänkt försöka sammanfatta livet lite o se vad jag har hunnit med hittils. Det kanske inte är det enklaste att slänga ihop så här en kväll vid datorn men här är vad jag kom fram till...

Saker jag uppnått i livet:
* Gjort mål med innebandyn i Korpen
* Stått längst fram på en Bruce Springsteen konsert
* Satt en språngnick i stolpen

Har en del kvar verkar det som.... Det här blev ju nästan sorgligt, ska nog ta tag i livet..

Saker ATT uppnå men som ännu inte är gjorda:
*Åka Vasaloppet- Planen ligger på 2011
* Springa BAMM- Det blir till sommaren :-)
* Sätta upp en Ingen Reklam, Tack! Skylt- Kanske ikväll? Eller?
* Åka på en jorden runt resa- När jag har pengar! Så det blir inte på ett tag..
* Kolla fotboll i England- Än en gång när jag har pengar...
* Städa garderoben- Ska försöka ta tag i det i år iaf.
* Se Rolling Stones, Neil Young och AC/DC live.- Verkar som om jag säljer AC/DC drömmarna med biljetterna nu :/
* Skaffa barn- Många år tills dess...

Saker jag hade planer för när jag var yngre men lagt ner:
*Skidkarriären- Ville åka för landslaget när jag var yngre... Mycket yngre..
* Fotbollskarriären- Behövde ett nytt liv
* Stockholm maraton- Hade tänkt springa det någon gång men kom fram till att det inte verkade så skoj :P

Saker som jag gjort men aldrig ska göra om:
*
Äta vitlöksdipp- Kändes som en bra idé igår, men inte idag.

Dagens Video: Tom Waits- Jersy Girl


RSS 2.0