Jag måste få berätta...

Idag var jag snäll nog och ställde upp på att besiktiga släpet åt min Mor och Far. Allting var fixat så släpet stod påkopplat och med nosen frammåt så det var bara att hoppa in i bilen och köra iväg vilket jag kunde behöva i min egna lilla morgondimma!
 
Jag var framme tio minuter innan det var min tur och registrearade regnummret till släpet i den där trevliga lilla datorn som de har ersatt den mänskliga faktorn med. Jag sätter mig lugnt och väntar medan jag dånar lite Bruce Springsteen i högtalarna. Nu är det inte många dagar kvar så Bruce febern måste lindras! Jag väntar och jag väntar och jag väntar! När jag har suttut där en halvtimme blir det ÄNTLIGEN min tur, jag tycker ner kopplingen och vrider på nyckeln men bilen gör inte mycket annat än spelar musik, knappt det! Jag inser snabbt fakta! Det är slut batteri! Bruce har ätit upp allt batteri..



Jag får helt enkelt trava iväg in genom de stora portarna och berätta för besiktningskillarna att jag inte får igång min bil eftersom jag har haft stereon igång för länge.. I samma läge känner jag att det är på plats att skylla lite grann på att jag fick vänta så länge! Detta kanske inte var det smarataste eftersom släpet inte klarade sig  genom kontrollen. Kanske skulle ha flörtat med killarna istället, eller tagit på mig en kortare kjol!  Grabbarna är snälla med att hjälpa mig i alla fall och tar en sådan där start laddare grej med sig och ber mig öppna huven.. Men hur gör man nu det? Ingen aning! Så de fick hjälpa mig med att öppna den oxå! Jag kände hur alla blickar var vända mot den där tjejen som inte ens har en bil som klarar sig in i hallen till besiktningen! Och får jag för mig att skylla allt på Bossen själv istället.. och klämmer ur mig! "Allt är Bruce Springsteens fel, jag var ju bara tvungen att lyssna"! Grabbarna bara skrattar och vi får äntligen igång bilen, däremot fick jag inte stänga av den där inne så att den inte skulle tjorva med att gå igång igen. När besiktningen är klar och jag äntligen ska få ta mig ifrån denna förnedrande plats frågar jag om det går bra att jag stänger av bilen när jag kommer hem och killen svarar "Det beror på hur mycket Bruce Springsteen du ska digga"

Nu är inte besktingen det enda jag inte klarar av utav samhällets olika förpliktelser!
Efter att jag varit på besiktningen skulle jag svänga in i Gammelstan och rösta eftersom jag är nere i Stockholm på Valdagen! Jag går dit och hon som ska ta emot mitt röstkort förklarar hur allt ska gå till och jag går och hämtar en sån där lapp som man ska sätt i ett kuvert (Socialdemokraterna för er som ville veta). Jag ställer bakom det där skynket och ser att det står en miljon olika namn på lappen och man ska visst kryssa i ett sådant namn. Jag har ingen aning om vem jag ska kryssa eftersom jag inte vet vem någon är och vill ju inte kryssa någon korkad politiker så funderar och funderar över hur jag ska göra! Till slut ´sträcker jag ut skallen och säger " Kan jag få ställa en liten dum fråga: Måste man kryssa något namn eller kan man bara lämna in lappen som den är?" - Tanten ler tillbaka mot mig och förklarat att man inte behöver kryssa nått namn. Jag säger då "Tack, då var det betydligt enklare"- Allting löste sig till slut men att man varken ska klara av att klara av att besiktiga bilen och rösta på egen hand känns ju inte allt för bra :P

Dagens Video: Iron Maiden- Fear of The Dark


Pensionärer!

Har de senaste veckorna känt en lätt irritation mot dessa söta gamlingar som bara försöker kämpa sig genom världen och dess nymodigheter. Tycker att pensinärer är helt söta, träffar dem på Intersport många gånger när de är ute och handlar till sina barnbarn, de försöker hitta rätt storlek och framförallt rätt modell till dessa kräsna barn :-)

Däremot I Söndags när jag lite snabbt skulle springa genom Coop för att handla lunch på min 30 minuters rast upptäckte jag till min fasa denna milslånga kö! Jag var helt enkelt snällt tvungen att ställa mig längst bak och verka lugn och behärskad! Efter att jag spenderat en minut i kön och upptäcker jag denna pensionär som börjar packa upp sina varor på bandet framför mig. Hon tittar noga så att sträckkoden är vänd åt rätt håll även fast kassörskan skulle ha gott om tid att vända på varorna själv, vi skulle då enkelt ha sparat flera minuter. Känner ni igen er?

När varorna nu är inslagna och den "söta" pensinären nu ska använda  alla sina kupponger hon har fått upptäcker kassörskan att denna gamling har tagit fel lax!!! Det är ju laxen på 200 gram som hör till kupongen... Då måste själklart rätt lax hämtas och där var min lunchrast över. Betalningen sker sedan med alla dessa enkronor och femtioöringar som tynger hennes handväska något fruktansvärt! Om hon gått på gymet som ung hade hon kanske orkat bära denna tunga väska!



Nu kanske ni kan tycka att jag skulle ha sparat en del tid om jag själv hade använt mig av denna nymodighet som kallas "självscaning"- Detta är förvisso sant! Och jag har en gång i tiden varit så modern att jag använt mig av detta. Mycket bra grej måste jag erkänna, men sen en dag så slutade mitt coopkort att fungera och jag har inte orkat med att skaffa mig ett nytt.... Hade jag kanske varit lika nogran och strukturerad som en pensionär så hade detta varit ordnat nu!

Dagens Video: Nils Lofgren- No Mercy


No School, No Job, No Boy- No Problem

Nu är det bara en dag kvar och sen har jag sommarlov :-) Fick tillbaka tentan för Hållbar Utveckling idag och den hade jag klarat så nu är det snart sommarlov. Har lite uppgifter kvar att göra men hade tänkt göra bort dem på en dag o sen är det LEDIGT! Jag har ju inte nått jobb i sommar - ev. att jag ska jobba litegrann en månad eller nått men sen kan jag bara ta det lugnt och ta vara på sommaren :-) Det var länge sedan...

Nu är det inte länge kvar så är det BRUCCCEE dax igen. Den 4'e Juni smäller det :-) Det är självklart sommarens höjdpunt!

Dagens Video: Kommer ni ihåg förra sommaren? Det gör jag :-) Bruce Springsteen- Hungry Heart


Det här med schlager.. eller vad det nu heter?

Jag är nog omodern eller så kanske jag bara är allmänt oallmänbildad...  Just nu så pågår Eurovision song contest på min TV-apparat och många andras oxå för den delen. Men skillnaden mellan mig och de flesta andra är att jag har ljudet avslaget och istället lyssnar på Keith Richards som sjunger "Thru and Thru" (Vilket för övrigt är en GRYM låt). Är det lagligt i dessa schlagergalna land? Är jag helt ute nu när jag lyssnar på Keith istället? De sägs ju att tekniskt sett så skulle han ha varit död för länge sedan.. Men jag kan inte annat än att tycka att denna schalger grej skulle ha varit död långt före honom. Ordspråket säger ju: "After a nuclear war and there is only two things surviving; Keith Richards and  the cockroaches"  Där ser ni! Kackelackorna och Keith kommer att överleva allt annat på denna jord. Jag gjorde nog rätt val av musik ikväll..



 VS


Min cd-spelare i bilen är trasig, så nu har jag fått lyssna på radio i flera veckor.. Jag tror att detta kanske har varit bra för min allmänbildning inom det som nu för tiden kallas populärmusik. Vet däremot inte om jag lärde mig något av värde. Vet ju nu i och för sig attt Beyonce har en relativt ny singel som heter "If I were a boy" eftersom de spelade denna låt tre gånger inom några timmar! (Why?)  Efter mina veckor med Rix FM har jag kommit fram till att det helt enkelt inte är värt att vara "inne" genom att lyssna på radiopop utan jag är hellre ocool genom att lyssna på de gammla gubbarna med klass!! Däremot så skapar ju min ocoolhet lite problem i fikarummer, kommer ju att sitta som ett frågetecken.... Hmmm! Det är kanske bara det den här schlager circusen är, en fikasnackis! Fast o andra sidan så fikar jag ju inte heller vilket oxå är lite av en modegrej! Finnst det kanske plats för mig på hemmet?

Dagens Video: Keith Richards- Thru & Thru


Tunga veckor!

Ibland är det verkligen jobbigt att vara lärarstudent! Vi är nu ute på vfu i två veckor och hur ansträngande är inte detta? Inte har man en enda ledig dag på hela veckan och många av dagarna måste man ju faktiskt stiga upp före kl 7. Vi har till och med behövt vara på skolan längre än till kl 12! Nu måste man ju även faktiskt göra någonting när man är där oxå och inte är ungarna tysta och snälla utan klagar på regler och tycker att det är EXTREMT jobbigt att jogga 400 meter.

 
Det här tar verkligen musten ur en! Jag är helt död när jag kommer hem där kring 14-15 tiden på eftermiddagen, en powernap är man ju självklart i stort behov av. Nu har vi fått sluta kring 10-12 tiden de flesta dagar i veckan men nog har det varit jobbigt ändå!! Bara en vecka kvar till sommarlov nu, oj vad jag är i behov av detta :D Hur ska det gå när man börjar jobba på riktigt? o då har man väl småbarn hemma oxå! Oj Oj!

Dagens Video: Lars Winnerbäck- Du hade tid


Vadför?

I helgen var jag ute och vandrade efter isälvsleden och levde det primitiva livet i skogen :-) Vad är det som driver en till detta? Vad är det för fel med den sköna och varma sängen? Inte mycket men, nog FAN uppskattar man den betydligt mer efter att ha spenderat en natt i ett fuktigt tält med en snarkandes bror vid sin sida. OK! Nu snarkade han inte lika farligt som när vi var uppe i Riksgränsen! Var ju inte tvungen att kasta en halsduk virad som en boll rakt i ansiktet på honom då, han klarade sig denna gång :P

Ja! Varför lever man detta liv? Är det lilla Homo Erectus som kryper sig fram? och NEJ! Homo Erectus är inte en homoxexuel väldigt kåt kille utan en hårig människa som levde stenåldersliv för länge sedan! Som sagt jag har en känsla av att evelutionen vill ta oss tillbaka till det enklare livet. Kan det vara för att vi ska leva för en hållbar utveckling? eller är det bara mitt tänkt eftersom jag skriver detta lite för tätt in på förra veckans tenta?
Nu är det ju så här att jag kände mig lite som denna håriga och illaluktande stenåldersmänniska när jag kom hem. Hade aldelles för håriga ben för att över huvutaget vistas bland människor av våran ras, samtidigt som jag inte ansåg mig lukta som en männska på 2000-talet i en medelstor stad bör göra.



Jo! Så här är det! Man lever detta liv eftersom det är mysigt i skogen och en brasa vid vattnet när solen går ner är inte allt för dumt :-) Samtidigt som när man har promenerat med packning i några mil så smakar den där chokladkakan så mycket bättre än hemma vid TV'n... Skogen är underbar! Detta vara Homo Erectus som talat :P

Dagens Video: Pink Floyd- Mother


A thousand kisses deep!

Mannen.. Myten... Legenden! Leonard Cohen! -A Thousand Kisses Deep


RSS 2.0